Filmning

Filmning

De senaste åren har jag intresserat mig mer och mer för filmning och 2019 fick jag chansen att tillsammans med Stefan Edman göra en kortfilm/dokumentation om bröderna Nils och Knut som är uppväxta på Södra Fjället. Då hade jag mest gjort reklamfilmer utan att spela in ljud samtidigt utan mest använt texter och musik direkt i filmen. Det blev en utmaning med min utrustning att få till filmningen med bra ljud och det var just ljudet som var svårast. Jag fick ett tips från min vän Lisa Sihlberg om programmet Adobe Audition som räddade mig från en ljudmässig katastrof.
Stefan och jag fick mersmak på film och vi bestämde att vi måste göra något mer tillsammans. Valet var inte så svårt då vi båda älskar Bredfjället och dess historia.
Efter inköp av ny kamera och sändare med myggor så var det bara att sätta igång. Projektet som vi har jobbat med hela 2020 har varit otroligt roligt, utmanande och spännande. Det har även bjudit på många skratt, iskalla tidiga morgnar och frusna nätter. Resultatet blev en film som vi döpte till ”Bredfjället i våra hjärtan”.

Filmprojekten fortsätter och nu är vi mitt uppe i en film om Västerhavet. Lisa Sihlberg är med och filmar en del av materialet och är till stor hjälp med bra idéer och kunskap.

 

Filmprojekt

2019-2021

Nils och Knut

En film om två bröder som är uppväxta på Södra Fjället.

Bredfjället i våra hjärtan

Bredfjällets historia, natur, skrönor och historier

Nils hemma på gården Hillingsäter

Nils fortsätter att berätta om sitt liv

2022

Historien om Ljungskile

Berättelser om hur Ljungskile byggdes upp från 1800-talet och framåt. (Pågående projekt)

Västerhavet

Dokumentär om Västerhavet. Miljön, spökfiske, nedskräpning, intervjuer med forskare och fiskare. (Pågående projekt)

 

Urval av filmer

Kontaktinformation

Peter Muld
Mail: petermuldphotography@gmail.com
Tel: 070 6029849

Sociala medier

Köpvillkor & Information

Köpvillkor

Följ mig på Instagram